Salade Nicoise: een echte klasieker

Salade Nicoise: een echte klasieker

Als er een salade niet mag ontbreken op mijn website dan is het deze salade nicoise wel. Met een eitje, verse groente en vis, zet je in een handomdraai deze heerlijke salade op tafel.

De salade nicoise komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Om precies te zijn de stad Nice. Dat zegt genoeg. Deze salade is heel erg nice! Een echt traditioneel recept is er niet aangezien er enorm veel verschillende recepturen zijn. Toch mag een eitje, verse vis en groente niet ontbreken. Dit maakt het echt een salade nicoise.

Wat heb je nodig voor salade nicoise?
Blikje tonijn (of nog beter: vers)
Tomaat (1)
– Sperziebonen (1 grote hand)
– Veldsla
Ei (2)
– Optioneel: 1 rode ui

Voor de saus heb je nodig:
– Dijon mosterd (1 theelepel)
Knoflook (1/2 teentje)
– Olijfolie (3 eetlepels)
Citroen (1/2, alleen het sap)

Hoe maak je het?
1) Zet twee pannen met ruim water op het vuur en laat dit koken. Voeg de eitjes toe (8min) en de sperziebonen in een andere pan. Zorg er voor dat de sperziebonen aan beide kanten zijn gesneden (kopjes er af) en gewassen. Laat deze 2 minuten koken. Als de eitjes klaar zijn afspoelen met koud water en deze nog even af laten koelen in het koude water. Zo koken ze niet verder.
2) Vul ondertussen een kom met sla en tonijn. Later kunnen hier de sperziebonen bij.
3) Maak in een ander kommetje de saus. Voeg alle ingrediënten samen en kluts het goed door elkaar.
4) Je bent nu zo goed als klaar. Leg op een bord een mooie hoeveelheid sla mix met daarbij de eitjes en een gesneden tomaat. Strooi wat zout en peper over het bord. Giet vervolgens de saus rijkelijk over het bord en ga lekker in het zonnetje zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *