Tortilla met kip – goed gevuld en zo klaar!

Tortilla met kip – goed gevuld en zo klaar!

Buikjes die brullen, moet je goed vullen. Dat heb ik gedaan door tortilla met kip te eten. Erg ideaal na een uurtje knallen op de bootcamp.

Het idee is ontstaan toen ik vorig weekend veel dansjes had staan doen. Uiteraard had ik daarna enorme trek. Een gezond hapje scoren is dan zoeken naar een spelt in die eindeloze hooiberg. Helaas. Maar, na even zoeken kwamen we uit bij een falafel bar. Daar vulde ze een broodje met couscous en falafel.

Toen ik de couscous had gemaakt dacht ik: hé, ik heb nog wraps liggen. Ja, van die heerlijke plakkerige voorverpakte. Een echt recept daarvoor moet ik nog eens maken (die zijn namelijk super makkelijk te maken). In ieder geval vond ik deze wel bij elkaar passen. Een kippetje erbij doet natuurlijk altijd goed. En tadaa, toen was het recept klaar!

Wat heb je nodig voor deze tortilla met kip?

Couscous (50gr)
– Wraps (2)
– Kidneybonen (100gr)
Kipfilet (150gr)
Magere kwark (2 eetlepels)
Sla (2 grote bladeren)- Cajun kruiden
– Olijfolie

– Satéprikker

Het maken is heel makkelijk

1) Maak als eerst de couscous. Leg de couscous in een kom en giet dit over met kokend water. Let op dat er maximaal 1 cm water boven de couscous uitkomt. Anders wordt het te plakkerig.
2) Snijd de kipfilet en bak deze in een beetje olijfolie. Als de kip volledig is gebakken, bestrooi je deze met wat cajun kruiden. Dit geeft echt de smaak aan het gerecht.
3) Voeg de kidneybonen toe aan een pannetje en laat deze rustig warm worden.
4) Warm de wraps vervolgens iets op en besmeer ze met een lepel magere kwark.
5) Leg vervolgens een blad sla op de kwark en voeg daarin de couscous, kidneybonen en kipfilet. Druk de wrap goed dicht en zet eventueel vast met een satéprikker

Reacties van andere Happy Faces:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *