Zelf roti maken: dat doe je zo!

Zelf roti maken: dat doe je zo!

Zelf roti maken klinkt misschien als een behoorlijke opgave, maar niets is minder waar. Want dit Surinaamse gerecht is wereldbekend. Dit recept laat zien dat het makkelijk te maken is in jouw kombuis. Njang switi!

Dit gerecht vind ik ideaal om te maken voor mee te nemen naar mijn werk. Het is prima te maken, en ook prima op te warmen. Daarom maak ik het geregeld en stop ik het in zo’n geweldig Tupperware bakje. Lekker hip!

Het recept is voor 2 personen. Dus je kan je beste vriend(in) of iemand anders uitnodigen, maar je kan er ook 2 dagen van eten. Net wat je wilt. Het is prima te bewaren in de koelkast. Dus de volgende dag opeten is prima te doen!

Zelf roti maken met deze ingrediënten:

– Ui (1)
– Aardappels (200gr)
Tomaat (1)
– Kerriepoeder (2 eetlepels)
– Olijfolie (2etl)
– Groentebouillon (2 blokjes)
Eieren (2)
– Sperziebonen (200gr)
– Knoflook (1 teentje)
– Olijfolie

Optie:
– Chilipeper (1/2)

– Wokpan

Zelf roti maken is makkelijk!

1) Zet een pan met ruim water op het vuur en breng het aan de kook. Kook vervolgens de eieren voor 8 minuten.
2) Zet een wokpan op het vuur en strooi hier de kerriepoeder in. Bak dit iets op, maar laat het niet aanbranden!
3) Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn, en voeg dit bij de kerriepoeder toe met een klein scheutje olijfolie. Bak dit even op.
4) Snijd de aardappels in blokjes en voeg deze toe.

5) Schenk vervolgens 200ml water toe aan de wokpan en voeg hierbij de bouillonblokjes en gepelde eieren toe. Laat dit zachtjes pruttelen tot de aardappels gaar zijn. Dit kan je checken door er met een vork in te prikken. Iets pittiger? Stop er dan wat chilipeper bij.
6) Voeg vervolgens de sperziebonen en de tomaat toe en kook deze nog een paar minuten mee.

Ter inspiratie heb ik het recept gebruikt uit het boek van Killerbody2.

Reacties van andere Happy Faces:
 1. Nini om 13:01

  Lekker en gezond recept. Ik heb extra veel sperziebonen toegevoegd, en ook 2 extra schepjes kerrie. Dat is omdat ik van lekker gekruid eten houd. Ik heb er zo’n groente tortilla van de AH bij gedaan in plaats van een roti pannenkoek. Niet authentiek, prima te doen. En inderdaad, super goed mee te nemen naar werk om lekker te smikkelen tijdens de lunch. Top gerecht!

 2. Anoniem om 11:54

  In het recept wordt de indruk gegeven dat het hele gerecht de naam “Roti” heeft, alhoewel dit uiteraard helemaal niet waar is. Roti betekent ‘brood’ en duidt alleen het platte brood aan. Het recept zou dan bijvoorbeeld ‘Roti met aardappel, sperziebonen en ei’ moeten heten. Veel Nederlanders maken de fout om alles roti te noemen, wat net zo fout is als dat ik een stoofpot ‘aardappel’ zou noemen.

  • Peter Happy Face beheerder om 20:36

   Rot te horen dat de naam van het recept niet helemaal overeenkomt met wat het in jouw ogen zou moeten zijn. Toch zoeken de meeste Nederlands op ‘Roti’ als ze zo’n recept zoeken. Vandaar de keuze 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *