4x bulken ontbijt

4x bulken ontbijt

Sporten en voeding is er in veel soorten en maten. Maar als je echt wilt groeien, zal je moeten bulken. Maar wat staat er op het menu voor het bulken ontbijt? In dit artikel vind je 4 ontbijtjes die je zo weg hapt, maar wel genoeg voedingsstoffen hebben om de dag te beginnen.

Bulken ontbijt waar je groot van wordt!

Bulken is in principe aankomen. Om te kiezen voor bulken moet je goed nadenken over je doel en wat je wilt bereiken. Want als afvallen op je lijst van wensen staat, dan kan je beter kijken naar andere gezonde ontbijt recepten kijken. En is je vetpercentage al wat hoger is, dan is bulken ook niet handig, tenzij je nog meer wilt aankomen. Bedenk dus goed wat je doel is en maak dan je keuze.

Als je je doel helder hebt, dan is het verstandig om naast het trainen, ook bij te houden hoeveel calorieën je op een dag naar binnen hengelt. Zo krijg je een goed overzicht van welke producten hoeveel calorieën bevat of bijvoorbeeld eiwitten en vet. Dat helpt om keuzes te maken in voeding. Er zijn veel apps die je daarmee kunnen helpen.

Is je doel om meer spiermassa op te bouwen, let dan op dat je veel en veel meer gaat eten dan ‘normaal’. Dat klinkt gek als we het over bulken hebben, maar als je teveel eet, slaat je lichaam de overtollige calorieën op als vet. En je wilt juist werken aan je spiermassa. Houd het dus goed bij. Let ook op dat je goed gebalanceerd eet en voedzame en gezonde producten eet, zoals: volkoren pasta, havermout of fruit.

En je training, die moet tijdens de bulk, lekker uitdagend zijn voor je lichaam. Je wilt spieren opbouwen en veranderen, niet zo zeer focus op het behoud van je spiermassa.

En het ontbijt dan?

Ja, genoeg introductie en voorlichting. Laten we het hebben over het bulken ontbijt. Ik heb er 4 voor je geselecteerd. Met welke start jij de dag?

1. Eiwitrijk ontbijt

Dit eiwitrijk ontbijt zal een boost geven aan je dag. Zeker proberen met pistachio nootjes!

2. Ontbijt met havermout

Een ontbijt met havermout en vers fruit is altijd een goed idee.

3. Crackers met tonijn en avocado

Of wat dacht je van volkoren crackers met tonijn en avocado!

4. Muffins met ei en spinazie

Heel wat anders: muffins met ei en spinazie (ook goed voor ná het trainen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *