De 7 beste recepten van 2016

De 7 beste recepten van 2016

De beste recepten van 2016. Dat mag niet ontbreken zo rond het einde van het jaar. Daarom heb ik ze voor je op een rijtje gezet. Het zijn er 7, want dat wordt het cijfer van volgend jaar.

Het jaar is bijna voorbij. Tijd een mooie lijst met de beste recepten op een rijtje. Die zie je namelijk overal verschijnen. Dan mag ik natuurlijk niet ontbreken.

Dit jaar heb ik weer geweldige recepten gemaakt. Ontdekken en doen. Dat is het geheim.

Gezonde cordon bleu maken van courgette

1) Cordon blue maar dan vegetarisch!

Dit vond ik wel de beste ontdekking van dit jaar. De smaak is net zoals een cordon blue van vlees. Maar dan nu lekker vegetarisch. Ook makkelijk te maken. Daarom verdient deze de eerste plaats!

cake maken met blauwe bessen

2) Perfecte cake gemaakt met blauwe bessen

Cake is altijd een mijn favoriete gerechten. Een kopje thee, plakje cake erbij, ja daar kan je mij blij mee maken. Zeker de cake die ik dit jaar had gemaakt. Deze bestaat uit blauwe bessen. Dat geeft gelijk een wat zoetere smaak aan de cake. Veel blije reacties van deze cake. Heb jij ‘m ook gemaakt?

wraps met kip en mango, avondeten, diner, maaltijd, gezond eten

3) Gemakkelijke wraps met een frisse smaak

Dat ik niet de enige ben die dit gerecht zo lekker vindt, mocht blijken uit de vele reacties die ik heb ontvangen. Lekker makkelijk te maken en fris door de stukjes mango. Heel goed af te wisselen ook. Want ik had al wraps gemaakt dit jaar. Maar toen maakte ik wraps met kip en spinazie.

gezonde salade met selderij

4) Lekker salade voor in de zomer

In de zomer maak ik graag salades. Ze zijn zo lekker fris en geven de nodige vitaminen. Daar krijg je zeker weten een Happy Face van. Selderij was nieuw voor mij om als hoofdingrediënt te gebruiken in een salade. Maak dit geeft een lekker smaak aan het geheel.

taart bakken zonder suiker, appeltaart, chocolade, suikervrij, purefoodie

5) Het kan echt: taart bakken zonder suiker

Dit was natuurlijk de uitdaging van het jaar. Want hoe maak je in godsnaam een taart zonder suiker? Gelukkig zijn er voldoende alternatieven. Zo maakte ik een heuse appeltaart zonder boter en suiker. Het recept had ik al langer, maar och, dat mag de smaak niet verpesten. Dat taartenbakken was trouwens een wedstrijdje met PureFoodie Kim. Het gerecht van haar kokos-dadel-cheesecake vind je hier.

tomaat met mozzarella, tussendoortje, snack, makkelijk

6) Op z’n Italiaans: tomaat met mozzarella

Zeg je Italië, dan zeg je mozzarella. Heerlijk in combinatie met tomaat en verse kruiden. Want dat maakt de Italiaanse keuken zo lekker; kruiden. Dit gerechtje mag niet ontbreken in de lijst van beste recepten. Je in een handomdraai. Zet een Italiaans muziekje op en voor je het weet zet je dit heerlijk vooraf op tafel.

Cucumber Raita

7) Tegen pittig eten, maar ook lekker voor bij de borrel

Een dip was nog nooit zo leuk! Van deze dip krijg je nooit genoeg. Eigenlijk is dit een sausje dat gemaakt is om pittig eten een beetje fatsoenlijk weg te krijgen. Maak voor in de zomer is dit gewoon een lekker frisse dipsaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *