Salade recept voor Pasen

Salade recept voor Pasen

Dit salade recept voor Pasen is ideaal voor als je even de doorsnee recepten wilt vermijden. Want naast dat het heerlijk smaakt, zet je ook echt iets bijzonders op tafel. Lekker licht en fris.

Of er nu familie/vrienden komt om te eten, of dat je gewoon met z’n tweetje of alleen zit, met Pasen mag het iets specialer. Daar past deze salade prima bij. Want de frisse producten zoals radijsjes en appel, combineren heerlijk met het eitje.

Wat heb je nodig voor dit recept?

Eieren (2)
Asperges (bosje)
– Radijsjes (bosje)
Appel (2)
– Pijnboompitten
– Bieslook

Saus:
Yoghurt
– Citroensap

Hoe maak je dit salade recept voor Pasen?

Dit gerecht is makkelijk te maken. Ja, echt. Iedereen kan het.

1) Was de asperges. De asperges hoef je niet te schillen. Bij dikke stengels is het wel beter om de onderkant te schillen. Zet ze vervolgens voor 15 á 30 minuten rechtop in koud water.
2) Zet een pan op het vuur met een laagje water dat net genoeg is om de asperges onder water te krijgen. Zet nog een andere pan met ruim water op het vuur.
3) Was ondertussen de radijsjes en de appel schoon en snijd ze in kleine stukjes.
4) Als het water kookt, kun je de asperges in het water leggen en voeg een snufje zout toe. De eitjes kun je in de andere pan laten koken voor 8 minuten. De asperges hebben 3 tot 5 minuten nodig.
5) In een koekenpan kun je de pijnboompitten wat opbakken zonder olie. Zorg dat je goed blijft roeren/schudden. Ze mogen namelijk niet aanbranden.

4) Als de asperges en eitjes klaar zijn, kun je deze ook in stukjes snijden. Meng vervolgens alles door elkaar met de appel en radijsjes. Knip wat bieslook en strooi deze er overheen.
5) Klop vervolgens wat yoghurt met wat citroensap door elkaar. Dit zorgt voor een fris sausje.

happy Pasen, pasen, easter

Alle tips voor Pasen

recepten voor Pasen, paas recept, recepten pasen, pasen

Sandwichspread voor Pasen

recept salade, recept, salade, pasen, recept pasen, pasen recepten, recepten

Paassalade met ei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *