Vegetarische curry recept in maar 3 stappen

Vegetarische curry recept in maar 3 stappen

Ik denk dat je mijn blog allang hebt uitgespeeld! Want het is absurt lang geleden dat ik een fatsoenlijk recept heb gepost. Geen tijd, geen energie of gewoon heel veel dingen de laatste tijd. Maar hé! Dit vegetarische curry recept is het wachten waard geweest. Ontdek het recept snel!

Dit recept is heerlijk voor op een avond of gewoon tussen de middag. Want tussen de middag eet ik ook warm. Dat voorkomt dat ik ongegeneerd ga snoepen in de middag. Die kleine snoeperijen zijn de boosdoener van menig vetrol! Anyway, dit recept. Je gaat smullen, je smaakpapillen worden gek, je kauwt een keer extra en je hoeft jezelf zeker niet te schamen als je nog een extra schepje neemt. Dit recept wordt je favoriet!

Ook top: dit recept zit vol eiwitten. Want tofu zit vol met deze spieropbouwers. Top dus als je fanatiek sport en je spieren de goede bouwstenen wilt geven. Andere recepten met tofu die je op mijn blog kan vinden zijn deze salade met tofu of dit Indische gerecht. Ben je (ook) een pittig type? Dan is dit recept wellicht wat flauw, maar je kan het goed pittig maken met wat chili peper.

Wat heb je nodig voor deze vegetarische curry?

– Kokosmelk (300ml)
Tofu (naar eigen hoeveelheid)
– Broccoli (1 kleintje)
Courgette (halve)
– Champignons (half bakje)
– Knoflook (1 teentje)
Rijst (100gr per persoon)
– Water (200ml)
– Kruiden (kerriepoeder, zout, peper, kurkuma)
– Olijfolie

Hoe maak je deze curry?

Vegetarische curry maken is wat mij betreft heel simpel. Je hoeft echt geen ster of held te zijn in de keuken, want dit kan (bijna) niet mis gaan.

1) Giet de tofu af en snijd in reepjes. Voeg vervolgens wat olie in de wokpan en bak de tofu op een licht vuurtje mooi bruin aan allebei de kanten. Kook ondertussen de rijst volgens verpakking.

2) Ondertussen kan je de courgette, broccoli roosjes en champignons in stukjes snijden en de knoflookteen in hele kleine stukjes.

3) Als de tofu mooi bruin is gebakken, kan de groente erbij en de knoflook. Voeg ook de kokosolie toe, het water en snufjes van de kruiden. Doe de deksel op de wokpan en laat dit even sudderen. Roer wel af en toe door.

That’s it! 3 stappen. Meer niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *